• Novinky

          • Otvorené chodníky apríla

          • Hodiny prežité v horách v mesiaci apríl v trojminútovom videu sú prehliadkou našich krásnych zážitkov plných pozitívnej energie, ktorú v tejto dobe tak veľmi všetci potrebujeme. Pobyt v prírode zlepšuje činnosť nášho mozgu k lepšiemu a preto máme pre Vás jedinú radu, nechajte sa inšpirovať a choďte do prírody.

          • Deň zeme

          • Tohto ročný Deň Zeme sme oslávili ako sa patrí. Žiaci 3. ročníka ZŠ vyzbierali v okolí školy a v časti staničného chodníka 2 vrecia odpadu. Medzi odpadom sme objavili aj zaujímavé veci ako golfovú palicu, či zväzok kľúčov. Kľúče sme odovzdali Mestskej polícii v Kremnici, aby našli svojho majiteľa.

            Mgr. Martina Černická

          • Rozvíjanie čitateľskej gramotnosti v 1. B triede

          • Žiaci 1. B triedy spoločne s pani učiteľkou Mgr. Deniskou Šebeňovou pracovali s príbehom - rozprávkou. Najskôr si ju dobre prečítali, vytvorili nástenku, kostýmy, kulisy, nacvičili divadelné predstavenie. Pozvali naň ostatné deti zo školy. Po pozretí predstavenia odpovedali žiaci na otázky pani učiteľky, aby si overili, či dobre porozumeli a dávali pozor.

          • Tri motýle

          • Dnes sme v prípravnom ročníku hrali divadielko pre našich spolužiakov. Spolu s pani učiteľkami Mrázovou a Páričkovou sme vytvorili kostýmy a kulisy. Užili sme si veľa zábavy a všeličo nové sme sa naučili.

            Mgr. Zuzana Durbáková

          • Prípravný ročník ZŠ NKS

          • Jarné - zimné radovánky.

            Sára,Monika,Viktória,Marek a kamarát s červeným nosom.

            Mgr. František Skokánek

            Posledné tri fotky sú z našej triedy.

          • 1.A ZŠ-NKS

          • Tomáško Tonka sa vzdeláva doma dištančne. Podľa inštrukcií, tiež zhotovil krásneho zajačika. Tak ako jeho spolužiaci, ktorí ho vyrábali v škole. Tiež sa mu vydaril. Tomáško je veľmi šikovný, má veľmi rád takého aktivity.

            Dnes sme okrem učenia sa matematiky, čítania a písania, tvorili na jarnú tému. Nikolas, Viktorka a Laurinka, ktorí sa vzdelávajú v škole, sa veľmi snažili a činnosť ich zaujala a bavila. Výsledkom ich snaženia je, že pod ich rukami sa za chvíľu zrodili veľmi pekné kvietky - Hyacinty.

            Mgr. Miriam Daubnerová

             

             

          • Kam na strednú - Virtuálny týždeň otvorených dverí

          • Dobrý deň,

            Radi by sme pozvali Vás a Vašich žiakov na celoslovenskú prehliadku stredných škôl pod názvom Kam na strednú - Virtuálny týždeň otvorených dverí, ktorá sa bude konať posledný februárový týždeň (22.2 - 26.2.2021).

            Stredné školy si k tomuto termínu pripravujú aktuálne prezentácie, ktoré sú blízke mladým ľuďom a to prostredníctvom videí a fotiek. Žiaci základných škôl môžu spoznať priestory stredných škôl, ich vybavenie, život na škole, uplatnenie, vyučujúcich a úspešných absolventov.  Zatiaľ sa do podujatia zapojilo viac ako 200 stredných škôl a každý deň sa pridávajú ďalšie školy z celého Slovenska.

            Prehliadka škôl bude prebiehať na stránkach www.kamnastrednu.sk. Boli by sme Vám vďační, ak nám pomôžete informovať Vašich žiakov a ich rodičov o tomto podujatí, prípadne ak si v tomto týždni nájdete priestor počas vyučovania na krátku návštevu stránok spolu v vyučujúcim. 

            Ďakujeme Vám za ochotu a veríme, že aj týmto spôsobom pomôžeme Vašim žiakom pri výbere strednej školy.

            V prípade akýchkoľvek otázok nás, prosím, kontaktujte.

            Miro Koleník

            Národné kariérne centrumOlbrachtova 9911 01 TrenčínTel.: 0903 242 444email: miro@nakac.skwww.narodnekariernecentrum.sk

            nakac-sk-informacie-k-podujatiu-virtualny-dod-pre-ss.pdf​​​​​​​

          • Známe osobnosti mesta

          • ...aj takto žiaci tretiaci pracovali na on-line vyučovaní. Na hodine vlastivedy sme sa rozprávali o známych osobnostiach nášho mesta. Žiaci mali za úlohu „objaviť“ zaujímavú osobnosť, ktorá sa narodila alebo žila v Kremnici a vypracovať o nej krátky projekt. Vďaka ich práci, ako aj pomoci rodičov a vychovávateľov v detskom domove, vznikli tieto krásne diela, prostredníctvom ktorých žiaci vedia opäť niečo viac.

            Triedna učiteľka M. Černická

          • Deň bezpečného internetu

          • V dňoch 08. až 12. februára 2021 Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Žiari nad Hronom realizuje preventívne aktivity pri príležitosti „Dňa bezpečného internetu“.

            V priloženom teste sa žiaci môžu otestovať, či ich správanie na internete je bezpečné!!!

            Letak.pdf

        • Vianočná pošta
          • Vianočná pošta

          • Tento týždeň sme s deťmi dokončili vianočné priania, ktoré putovali do Domova SS našim dôchodcom v Kremnici. O ich výtvarnú prípavu sa postarala p. učiteľka Schmidtová. V každom vianočnom pozdrave je láskyplný vinš a deti sa prekonávali dokonca aj v krasopise. Spolu sme poslali 34 pozdravov dôchodcom a nezabudli ani na učiteľov, ktorým deti vytvorili ďalšie milé prekvapenia. Nakoniec sme dozdobili náš strom želaní  prianiami zdravia bez korony, šťastia, lásky a odpustenia a rozlúčili sa vianočnými koledami a rozprávkami. 

            Za všetky vinše by sme sem chceli pridať jeden od Elišky Daubnerovej (žiačka 9. ZŠ):

             

            "Vianoce, kedy sú Vianoce?

            Je to vtedy, keď sa pozlátko ligoce?

            Alebo keď sa svet šťastím usmieva?

            Akoby sa Vianoce mali sláviť,

            aby to nebola popleta?

             

            Vianoce sú vtedy, keď sú si všetci na blízku,

            práve vtedy, keď nielen rodičia hojdajú "kolísku",

            pretože práve v tomto období sme si bližší,

            krajší, lepší a ľudskejší!"

             

            Prajeme všetkým radostné Vianoce v kruhu najbližších, buďte si darom a požehnaním a aj v tých najťažších časoch zostaňme ľudskejší. Veselé Vianoce a šťastný Nový rok 2021 deťom, ich rodičom a vôbec celej škole!

             

            napísala Mirka Mrázová

          • Na návšteve v SND on-line – Anna Karenina

          • V pondelok 14. 12. 2020 sa žiaci druhého stupňa našej školy zúčastnili originálneho divadelného predstavenia činohry Slovenského národného divadla. Pre pandémiu súvisiacu so šírením ochorenia Covid19 sme si nemohli pripomenúť 100. výročie SND priamo živým vystúpením, preto sme sa rozhodli priblížiť žiakom atmosféru našej najvýznamnejšej divadelnej scény prostredníctvom on-line predstavenia. Žiaci veľmi pozitívne zareagovali na túto myšlienku, prišli primerane slávnostne oblečení a vychutnali si prekrásne spracovanie diela ruského klasika L. N. Tolstého Anna Karenina. Veľmi pozorne sledovali scénu, kostýmy, kulisy, očarili ich profesionálne výkony známych slovenských hercov a zaujal ich nesmrteľný príbeh lásky, zrady, nevery a utrpenia s tragickým koncom. Veríme, že touto formou sa nám podarí priblížiť žiakom aj ďalšie dramatické diela slovenských divadelných scén.

            Mgr. Danica Oswaldová

        • Lucia u nás vymetala zlých duchov
          • Lucia u nás vymetala zlých duchov

          • Dnes - 13. decembra - si pripomíname sviatok svätej Lucie. Lucia bola jedna z katolíckych a pravoslávnych svätých, žila v 3. storočí. Tento magický dátum v minulosti sprevádzali rôzne zvyky, tradície a obyčaje. Symbolicky znamenala držanie nešťastia ďaleko od domu. Lucie boli oblečené v bielom a na tvári mali biely závoj. V jednej ruke mali kôš so sladkosťami a v druhej metličku z peria. Symbolicky bol vymetaný prach z domu a tento rok naše malé Lucie z tried p. uč. Durbákovej a p. uč. Miklášovej vymietli zlých duchov aj z našich tried.

            Dostali sme cukrík aj cesnak, ktorý by mal zase ochraňovať všetkých členov rodiny pred zlými silami. V tento deň sa nesmelo vpustiť cudziu ženu do domu, tiež sa nesmelo nič dávať ani požičiavať. Najznámejším zvykom na sviatok svätej Lucie je chodenie bosoriek zahalených v bielych plachtách po chalupách, ktorých úlohou bolo vyhnať z gazdovských domov a dvorov strašidlá, zlých duchov, temné sily, choroby a trápenia. Pozrite sa na naše milé malé bosorky a bosorákov a zostaňte všetci zdraví a odvážni v zdolávaní budúcich prekážok!

                                                                                                                                                         napísala Mirka Mrázová