• Novinky

          • Na výstave v knižnici

          •    Žiaci 3. ZŠ a 4. ZŠ sa zúčastnili zaujímavej výstavky výrobkov z dreva v čitárni knižnice Jána Kollára. Výstava niesla názov "Korytárstvo a lyžičkárstvo v 21. storočí" a autorkou krásnych diel je výtvarníčka a hudobníčka pani Veronika Kicková.

            Mgr. Majka Morová

          • Prvé dni v novom školskom roku

          • Opäť začíname aktivity v našom školskom internáte a v jeho okolí. V tomto mesiaci nás čakali zaujímavé chvíľky v galérii NBS na "Výstave Karikatúr", minigaléria tvorby regionálnych remeselníkov v knižnici s Veronikou Kickovou ako aj kreatívny kútik v okolí Norovej chaty uprostred krásnych hôr. Mali sme tiež besedy na aktuálne spoločenské témy, k sviatku Sedembolestnej Panny Márie a k Dňu obetí holokaustu.

          • Svetový deň vďačnosti

          •     21. septembra si pripomíname Svetový deň vďačnosti. Na tento deň nezabudli ani žiaci 3. ZŠ NKS, ktorí sa dozvedeli, čo to vlastne vďačnosť znamená a aká je pre ľudí dôležitá. Porozprávali svojim spolužiakom za čo sú vďační a prečo je dôležité každý deň ďakovať za zdravie, rodinu, kamarátov, jedlo, zvieratká, prírodu ale aj za školu, učiteľov a vzdelávanie, ktoré nie sú vo všetkých krajinách samozrejmosťou. Vytvorili si "Strom vďačnosti", do ktorého vpísali, za koho a čo sú vďační.

            Mgr. Mária Morová

        • Prvé zážitkové vyučovanie
          • Prvé zážitkové vyučovanie

          • Vo štvrtok sa žiaci druhého stupňa našej školy napriek horšiemu počasiu rozhodli prejsť na Kalváriu, a popritom našli dve "kešky". Kešky sú malé skryté predmety, ktoré môžete hľadať cez zábavnú appku geocaching. Jakub a Radko sa pridali svojím zápisom na papierik k úšpešným hľadačom malých pokladov. V škole si deti pripravili a zjedli špekačky, na prechádzke sme dokonca videli kone, emu či jesienku obyčajnú. Aj keď to ráno nevyzeralo dobre a počasie nám prekazilo pôvodný plán ísť až na Lúčky, prežili sme príjemný deň na čerstvom vzduchu. 

          • Otvorenie školského roka 2023/2024

          • ​​​​​​

             

              V pondelok 4. septembra sme v jedálni internátu privítali nových žiakov a otvorili nový školský rok. Celý program uvádzala pani učiteľka Zubková, budúcim prípravkárom a prváčikom sa prihovoril deviatak Kiko Tauber a pani riaditeľka Vetráková. Chvíľu sme ešte strávili na internátnom dvore, kým si rodičia vybavili všetko potrebné. Všetkým žiakom želáme do nového školského roka veľa trpezlivosti, vytrvalosti a dobrých priateľov, učiteľom dobrých a šikovných žiakov.​​​​​​​​​​​​​​

            Príhovor k prváčikom

             

            Vážení zákonní zástupcovia, rodičia, učitelia, žiaci a deti!

             

            Máme ešte leto, slniečko nás hreje, ale prázdniny sa skončili. V pondelok 4. septembra 2023 sa otvorili brány škôl na nový školský rok  – 2023/2024.

             

            Milí prípravkári a prváci!

            Tento deň je pre vás výnimočnou udalosťou, pretože je novým krokom vo vašom živote. Prijmite pozdravenie a privítanie aj od nás – vašich starších spolužiakov, vašich budúcich kamarátov.

            Len prednedávnom sme tu i my takto stáli – niektorí s malou dušičkou, iní naopak odvážne a smelo. Dnes už škola s láskou otvára svoju školskú bránu i vám. Ešte si živo pamätáme, keď sme plní očakávania, so zvedavými očkami čakali, čo sa bude diať, keď sme nevedeli čo to tá škola vlastne je, keď všetko bolo pre nás nové, nepoznané, neznáme....

            Milí naši kamaráti, nastal čas prezradiť vám to:

            Škola – to je síce dlhá, no krásna a zaujímavá cesta k poznaniu, k poznaniu seba i sveta. Je to cesta, na ktorú ste dnes po prvýkrát vykročili, aby ste na nej zažili i kopec radosti z objavovania, ale i spokojnosti z dobre vykonanej práce. Na tejto ceste vám chceme zaželať veľa úspechov, dobré a milé pani učiteľky, pánov  učiteľov, ale tiež získanie mnohých skvelých kamarátov.

            No a na záver už len malé povzbudenie v podobe veršíkov:

            Vitaj, vitaj kamarát,

            Nemusíš sa školy báť.

            Je tu dobre, je tu milo,

            Všetkým sa tu zapáčilo.