• Novinky

          • Deň detí na našej škole

          • Dnešný deň detí sme chceli oceniť úsilie, odvahu a prácu našich detí netradičnou formou - prednesom poézie, ktorú každoročne organizujeme pod názvom "Štúrovček". Deti sa pripravili najlepšie ako vedeli a navzájom sa obdarili myšlienkami ukrytými vo veršoch. Zasmiali sme sa, zamysleli nad vážnymi témami, zopakovali si vybrané slová a vypočuli si zhudobnený tesxt básnika. Najradšej by sme ocenili všetkých, ale odborná porota musela vybrať len niekoľkých žiakov. No verte, že po odrecitovaní sme na ich tvárach videli úsmevy víťazstva nad svojím strachom a trémou. Deti súťažli v dvoch kategóriách - mlaší (5., 6., 7. ročník) a straší žiaci (8. a 9. ročník). Z mladších žiakov sa na prvých troch miestach umiestnili:

            1. Simon Mojžiš

               2. Samuel Rebro

            3. Šimon Kopál

            a za výborný výkon boli ocenení Alexandra Oláhová a Martin Neuschl. Zo starších žiakov sa umiestnili:

                                                                                         1. Ján Melár

            2. Sofia Lihocká

            3. Dávid Bartoš  

            a za výborný výkon sme ocenili Dominika Pribilinca a Kristiána Dunčeka.

            Deti boli obdarované zaujímavými knihami, diplomami a sladkou odmenou, ktoré sponzorovala naša škola a ktoré im predala pani riaditeľka Vetráková s p. učiteľkou Oswaldovou. Odbornú porotu tvorili aj p. učiteľka Durbáková, p. učiteľka Mrázová a p. učiteľ Skokánek. Po vyhodnotení sa madší žiaci prešli do mesta a starší žiaci si zahrali futbal v telocvični. Víťazom, a teda všetkým našim recitujúcim srdečne gratulujeme a tešíme sa z ich úspechu. Všetkým deťom na celej Zemi prajeme veľa lásky, zdravia, šťastných dní a mier :)

          • Výlety a exkurzie

          • Exkurzia do Harmaneckej jaskyne 18.mája 2022 sa nám vydarila. Výstup k nej bol trochu náročný, no všetci sme ho napokon úspešne zvládli. O to krajší bol zážitok z toho, čo sme videli a zažili v jaskyni. Mali sme šťastie aj na spiaceho netopiera.

            Mgr. Martinka Černická

          • Testovanie 5

          • V stredu 18. mája si piataci vyskúšali svoje vedomosti v ich prvej veľkej skúške. Testovanie pripravila koordinátorka testovania pani učiteľka Mrázová. Administrátorom bol pán učiteľ Skokánek, externý dozor vykonávala pani Letrichová,  ako asitentka pomáhala pani Durbáková. Žiaci boli skúšaní v predmetoch matematika a slovenský jazyk. 

          • Plavecký výcvik

          • V týždni od 16. do 20. mája absolvovali žiaci 6., 7. a 8. ročníka ZŠ plavecký výcvik v Relax-centre na Skalke v Kremnici. Dýchať, ponárať sa a plávať ich učili pán učiteľ Prídavok, Schwartz, pani učiteľky Oswaldová a Mrázová.

          • Naše úspechy

          • Počas víkendu od 6. do 8. mája sa naši žiaci zúčastnili 28. ročníka Festivalu záujmovej umeleckej činnosti detí a mládeže so sluchovým postihnutím v Bratislave. Starší žiaci získali pekné druhé miesto v kategórii divadlo a žiak 4. ročníka Radko Zaťovič získal 2. miesto v kategórii fotografia. Sprevádzali ich pani učiteľky Andrejka Zubková, Romanka Ridzoňová a Mirka Mrázová. Srdečne blahoželáme.

          • Návšteva Knižnice Jána Kollára v Kremnici

          • Kremnica je opradená podobne ako iné historické miesta povesťami. V stredu 27. 04. 2022 sme navštívili Krajskú knižnicu v Kremnici, kde si žiaci vypočuli dve povesti o Kremnici: Zlatá cesta a Kremnicky obor. Na záver každý nakreslil obra tak ako si ho predstavuje.

            Mgr. Martinka Černická

          • Exkurzia v múzeách v Martine

          • Ktoré rastliny a živočíchy žijú v lese, na lúke či pri vode? Ako žili naši predkovia? Aké vynálezy vymyslel človek a ako na ne prišiel? Toto všetko a oveľa viac sa mohli dozvedieť žiaci prvého stupňa základnej školy na školskom výlete do Martina, ktorý sa uskutočnil v stredu 26. 04. 2022. Navštívili sme SNM Andreja Kmeťa aj Múzeum ľudovej architektúry v Jahodníckych Hájoch. Výlet sa nám vydaril, počasie nám prialo, veríme, že vedomosti a zážitky v žiakoch dlho pretrvajú.

            Mgr. Martinka Černická

          • Ocenenie

          • Na konferenci Vízie Erazmus+, ktorá sa konala v piatok 28. januára 2022, naša škola získala diplom v kategórii Inklúzia za realizované projekty v rámci programu Erazmus+. 

            V rámci šiestich projektov, ktoré sa uskutočnili v rokoch 2014-2020 sa vzdelávali zamestananci školy, získavali nové kompetencie, skúsenosti a mali možnosť vidieť príklady dobrej praxe.

            Ing. Miroslava Vetráková

          • Životná cesta Jána Kollára

          • Životnou cestou Jána Kollára pri príležitosti 170. výročia jeho úmrtia nás sprevádzali členovia Múzea J. Kollára v Mošovciach, kde sa narodil a navštívili sme čitáreň okresnej knižnice, ktorá takisto nesie meno tohto významného slovenského básnika. Čítané slovo sprevádzali hudobné sláčikové skladby a fotografie z jeho života a miest, ktoré navštívil. Hudobno-literárneho pásma sa túto stredu (27. apríla) zúčastnili naši ôsmaci a deviataci spolu s p. učiteľkou Oswaldovou a Mrázovou.                                    

                                                                                                                                                                        Mirka Mrázová

          • Náčuvy

          • Našu školu navštívili študentky Pedagogickej fakulty Univerzity Komenského, pre ktorú sme cvičnou školou. Budú sledovať hodiny v škole a v špeciálnej materskej škole.

          • Antistresový program pre pedagogický zbor Teambuilding - psychohygiena

          • V utorok 19. apríla 2022 sa pedagogickí a odborní zamestnanci školy zúčastnili aktualizačného vzdelávania, muzikoterapie a prednášky školskej digitálnej koordinátorky.

            Pán Miroslav Randuška  prišiel s pogramom vedeným metódou "Drum Circle" Corporate drumming®. Učitela spoločne bubnovali, tlieskali, pri čom došlo k neverbálnej komunikácii na hlbokej úrovni, vďaka čomu sa uvoľninlo potlačované napätie interpersonálnych konfliktov, čo umožnilio harmonizáiu skupinu a hlboký zážitok vzájomného zdieľania. Tento proces bol zároveň hravý, dodával novú energiu každému účastníkovi.

            Školská digitálna koordinátorka Mgr. Zuzana Durbáková oboznámila kolegov s možnosťou využitia technickej podpory k učebniciam a pracovným zošitom vydavateľstva Taktik.  Okrem toho im prostredníctvom inštruktážnych videí predstavila stránku zmudri.sk a produkt na efektívne učenie 'Smartbook', vhodný pre žiakov s poruchami učenia.