• Novinky

          • Ocenenie

          • Na konferenci Vízie Erazmus+, ktorá sa konala v piatok 28. januára 2022, naša škola získala diplom v kategórii Inklúzia za realizované projekty v rámci programu Erazmus+. 

            V rámci šiestich projektov, ktoré sa uskutočnili v rokoch 2014-2020 sa vzdelávali zamestananci školy, získavali nové kompetencie, skúsenosti a mali možnosť vidieť príklady dobrej praxe.

            Ing. Miroslava Vetráková

          • Životná cesta Jána Kollára

          • Životnou cestou Jána Kollára pri príležitosti 170. výročia jeho úmrtia nás sprevádzali členovia Múzea J. Kollára v Mošovciach, kde sa narodil a navštívili sme čitáreň okresnej knižnice, ktorá takisto nesie meno tohto významného slovenského básnika. Čítané slovo sprevádzali hudobné sláčikové skladby a fotografie z jeho života a miest, ktoré navštívil. Hudobno-literárneho pásma sa túto stredu (27. apríla) zúčastnili naši ôsmaci a deviataci spolu s p. učiteľkou Oswaldovou a Mrázovou.                                    

                                                                                                                                                                        Mirka Mrázová

          • Náčuvy

          • Našu školu navštívili študentky Pedagogickej fakulty Univerzity Komenského, pre ktorú sme cvičnou školou. Budú sledovať hodiny v škole a v špeciálnej materskej škole.

          • Antistresový program pre pedagogický zbor Teambuilding - psychohygiena

          • V utorok 19. apríla 2022 sa pedagogickí a odborní zamestnanci školy zúčastnili aktualizačného vzdelávania, muzikoterapie a prednášky školskej digitálnej koordinátorky.

            Pán Miroslav Randuška  prišiel s pogramom vedeným metódou "Drum Circle" Corporate drumming®. Učitela spoločne bubnovali, tlieskali, pri čom došlo k neverbálnej komunikácii na hlbokej úrovni, vďaka čomu sa uvoľninlo potlačované napätie interpersonálnych konfliktov, čo umožnilio harmonizáiu skupinu a hlboký zážitok vzájomného zdieľania. Tento proces bol zároveň hravý, dodával novú energiu každému účastníkovi.

            Školská digitálna koordinátorka Mgr. Zuzana Durbáková oboznámila kolegov s možnosťou využitia technickej podpory k učebniciam a pracovným zošitom vydavateľstva Taktik.  Okrem toho im prostredníctvom inštruktážnych videí predstavila stránku zmudri.sk a produkt na efektívne učenie 'Smartbook', vhodný pre žiakov s poruchami učenia.

          • Testovanie 9

          • V stredu 6. apríla mali naši deviataci možnosť vyskúšať svoje vedomosti. Všetko pripravila koordinátorka testovania pani učiteľka Mrázová. Administrátorom bol pán učiteľ Skokánek, externý dozor vykonávala pani Gregušová, v oddychovej triede pán učiteľ Schwartz, a ako asitentka pomáhala pani Durbáková. Boli skúšaní v predmetoch matematika a slovenský jazyk. V oboch prípadoch mali predĺžený čas.

          • Týždeň knihy a obrazu

          • Tento týždeň sme sa opäť vrátili do knižnice a galérie, kde sme čítali príbehy ceruziek, ktoré cestovali svetom, vyrábali sme im domčeky, aby sa mali kam vrátiť a potom sme ich používali pri dokresľovaní diel známeho grafika. Všetky práce našich detí boli jedinečné a tým nádherné. Aspoň na chvíľku sme sa preniesli v týchto priestoroch z reality do snov a predstáv, ktoré si nosíme všetci v sebe. V našom krátkom videu si môžete ochutnať atmosféru, v ktorej tvoríme to čo je krásne.