• Novinky

          • Ôsmacka a deviatacka prespávačka v škole

          • Ôsmacka a deviatacka trieda zažila ku koncu školského roka nevšedný výlet, ktorý trval dva dni. Začal sa v Relax centre na Skalke v posilňovni, pokračoval prechádzkou do Kremnice, opekačkou v školskej záhrade, nočnou hrou a prespávaním v škole. Nechýbal záhadný návštevník, ktorý priniesol malé občerstvenie. Uhádnete, kto to bol? Ďaľší deň chlapci pokračovali futbalom v telocvični. Pani učiteľky Oswaldová a Mrázová im pripravili skutočne nezabudnuteľný program.

            Mirka Mrázová

          • Rozlúčková párty švrtákov

          • Dnes mali štvrtáci rozlúčku s prvým stupňom. Zahájili ju výstupom na Kremnicky hrad, kde mnohí prekonali samých seba a svoj strach. Po krátkom občerstvení si naplno užili Disco párty. Úsmev na tvárach hovorí za všetko...Verím, že si tak užijú aj druhý stupeň.

            Mgr. Martinka Černická

        • TOTO! sú poklady slovenskej ilustrácie
          • TOTO! sú poklady slovenskej ilustrácie

          • Včera sa naši piataci, šiestaci a siedmaci s pani učiteľkou Oswaldovou a Mrázovou vybrali do galérie na výstavu slovenských ilustrácií, ktoré si aj vy môžete pozrieť v meste do 7. augusta. Zistili sme, akými technikami pracujú naši ilustrátori (koláž, rytina, tuš, vyrezávanie do molitanu, priestorová ilustrácia..), ako vzniká kniha a spolupráca so spisovateľom pri tvorbe ilustrácie. Potom si sami vyskúšali dotvoriť dve ilustrácie z výstavy. Cestou do školy sme sa osviežili zmrzlinou. A aby sme nezabudli, všetkých - približne 250 ilustrácií - je zapožičaných z galérie, ktorá má názov TOTO! 

          • Návšteva galérie

          • Dnes sme počas 3. a 4. vyučovacej hodiny boli na výstave v Galérii v Kremnici. Výstava ilustrácií a následne tvorivé aktivity pre deti k rozprávke "Rukavička"

            Mgr. Miriam Daubnerová

            2.A a 2.+3.B ZŠ NKS

          • Deň detí na našej škole

          • Dnešný deň detí sme chceli oceniť úsilie, odvahu a prácu našich detí netradičnou formou - prednesom poézie, ktorú každoročne organizujeme pod názvom "Štúrovček". Deti sa pripravili najlepšie ako vedeli a navzájom sa obdarili myšlienkami ukrytými vo veršoch. Zasmiali sme sa, zamysleli nad vážnymi témami, zopakovali si vybrané slová a vypočuli si zhudobnený tesxt básnika. Najradšej by sme ocenili všetkých, ale odborná porota musela vybrať len niekoľkých žiakov. No verte, že po odrecitovaní sme na ich tvárach videli úsmevy víťazstva nad svojím strachom a trémou. Deti súťažli v dvoch kategóriách - mlaší (5., 6., 7. ročník) a straší žiaci (8. a 9. ročník). Z mladších žiakov sa na prvých troch miestach umiestnili:

            1. Simon Mojžiš

               2. Samuel Rebro

            3. Šimon Kopál

            a za výborný výkon boli ocenení Alexandra Oláhová a Martin Neuschl. Zo starších žiakov sa umiestnili:

                                                                                         1. Ján Melár

            2. Sofia Lihocká

            3. Dávid Bartoš  

            a za výborný výkon sme ocenili Dominika Pribilinca a Kristiána Dunčeka.

            Deti boli obdarované zaujímavými knihami, diplomami a sladkou odmenou, ktoré sponzorovala naša škola a ktoré im predala pani riaditeľka Vetráková s p. učiteľkou Oswaldovou. Odbornú porotu tvorili aj p. učiteľka Durbáková, p. učiteľka Mrázová a p. učiteľ Skokánek. Po vyhodnotení sa madší žiaci prešli do mesta a starší žiaci si zahrali futbal v telocvični. Víťazom, a teda všetkým našim recitujúcim srdečne gratulujeme a tešíme sa z ich úspechu. Všetkým deťom na celej Zemi prajeme veľa lásky, zdravia, šťastných dní a mier :)